Begrafenisfotografie
Afscheidsfotografie, Blog, Rouwfotografie, Uitvaartfotograaf

Begrafenisfotografie

Een specialisme dat niet vanzelfsprekend is

We leggen steeds meer momenten vast in ons leven en dat komt met name door onze mobile telefoons waarvan ook de kwaliteit alleen maar toeneemt. Hoeveel foto’s we ook maken de echte foto albums zien we steeds minder. Daar hebben we natuurlijk allerlei andere media voor in de plaats gekregen. Toch zijn we voor de echte speciale momenten in ons leven op zoek naar professionele fotografen die een mooi weergave maken van bijvoorbeeld een huwelijk of geboorte. Zo zien we ook steeds vaker dat mensen zoeken naar begrafenisfotografie. Dit is een specialisatie die niet voor iedere beroepsfotograaf vanzelfsprekend is. De afscheidsfotograaf .nl heeft zich hierin gespecialiseerd. Waar je bij huwelijken of andere feestelijke gelegenheden nog ziet dat veel mensen hun mobiel pakken om foto’s te maken wordt dat bij begrafenissen niet of nauwelijks gedaan. Dit wordt ook vaak als storend ervaren of toont weinig respect, daarom is een fotograaf met als specialisatie begrafenisfotografie een ideale uitkomst.

Begrafenisfotografie

Waarom is begrafenisfotografie een toegevoegde waarde

Afscheid nemen van een dierbare is een, vaak, pijnlijke ervaring waar we meestal niet goed op voorbereid zijn. Als we ermee geconfronteerd worden dan moet er ook veel geregeld worden waar de betrokkenen vaak geen ervaring mee hebben, los van alle emoties wat het nog veel ingewikkelder maakt. Servaas heeft zich gespecialiseerd in begrafenisfotografie. Veel mensen zullen de dag vaak als in een roes ervaren en daardoor belangrijke momenten niet bewust meemaken. Een troostvolle herinnering kan heel belangrijk zijn in het verwerkingsproces. Ook voor de familieleden of vrienden die niet op de begrafenis aanwezig konden zijn kan het fijn zijn om aan de hand van het beeldverhaal ook het afscheid te beleven en een warme herinnering te hebben. 

Begrafenisfotografie

Wat maakt begrafenisfotografie zo speciaal?

Om te beginnen is het de kwaliteit van Servaas om zo onopvallend mogelijk aanwezig te zijn. Daarnaast is oog voor detail van wezenlijk belang, dat kan van alles zijn. Een tekst op een lint, een hand op een schouder of een tekening. Je moet de juiste momenten kiezen want bij begrafenisfotografie krijg je vaak maar een kans. Vooraf zal er altijd contact opgenomen worden met de nabestaanden om door te nemen wat er wel en wat er niet in beeld gebracht mag worden. Ook de hele dag wordt vooraf besproken. Zo begint de dag vaak thuis, is er alle tijd om, indien gewenst, ook de overledene te fotograferen. Daarna wordt het vertrek thuis en aankomst in de aula of kerk in beeld gebracht. De herinneringsdienst wordt vastgelegd en de begrafenis of crematie. Waarna het samenzijn ook nog een belangrijk moment is.

Bent u voldoende geïnformeerd over begrafenisfotografie? Als u meer praktische informatie wilt hebben of ander facetten van begrafenisfotografie, klik op een van de volgende links:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De Afscheidsfotograaf .nl is een handelsnaam van Servaas Raedts Fotografie en is ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel onder nummer 6667607.