Fotograaf begrafenis
Afscheidsfotografie, Blog, Persoonlijk, Uitvaartfotograaf

Fotograaf Begrafenis

Een fotograaf bij een begrafenis?

Ik hoor het vaker als ik vertel wat ik doe: Waarom zou je een fotograaf bij een begrafenis willen? Ik snap dat, want ik had het zelf ook niet zo bedacht. Het kwam op mijn pad toen ik gevraagd werd voor een fotorapportage voor een groep vriendinnen. Terwijl ik daarmee bezig was, werd duidelijk dan één van hen ernstig ziek was, en niet meer lang te leven had. Binnen een kwartier was ze zelfs al zó uitgeput dat ze het op moest geven, het vergde te veel van haar. Wel had ik schitterende, intense foto’s gemaakt, waar zij en haar vriendinnen lachend op stonden, helemaal gelukkig in het moment.

Malaga 20 Spanje 1024x683 - Fotograaf Begrafenis
Fotograaf Begrafenis

Waarom ben ik dan fotograaf voor begrafenissen geworden?

Na ruim één maand kreeg ik te horen dat ze was overleden, en de familie nodigde mij uit om naar het hospice te komen om foto’s te maken. Daar aangekomen fotografeerde ik de familie die haar liefdevol verzorgde, ik ging mee naar het uitvaartcentrum en ik was als fotograaf bij de begrafenis zelf aanwezig. Ik bewoog me zoveel mogelijk op de achtergrond om het rouwproces niet te verstoren. Ik vond het ontzettend spannend en was emotioneel best vermoeid naderhand, maar ik werd er ook zó blij van! Toen de familie de foto’s kreeg waren ze me heel erg dankbaar, en dat voelde zo goed dat ik besloot om hier in verder te gaan.

Opleiding gevolgd voor fotograaf van begrafenissen

Na meer dan 250 huwelijken te hebben gefotografeerd besefte ik dat fotograaf voor begrafenissen zeker zo mooi en intens is om te doen. Nadat ik eenmaal besloten had om me als fotograaf van begrafenissen te ontwikkelen wilde ik het ook professioneel aanpakken. Ik heb contact gezocht met verschillende uitvaartverzorgers, die hebben immers te maken met alles wat er samenhangt met een uitvaart. Ook ben ik op zoek gegaan naar een specifieke opleiding kwam erachter dat er een opleiding tot Bekwaam Afscheidsfotograaf bestond. Daar heb ik me aangemeld, en inmiddels heb ik de opleiding voltooid en mag ik me ook Bekwaam Afscheidsfotograaf noemen.  

Fotograaf begrafenis scaled - Fotograaf Begrafenis

Het is heel dankbaar en bijzonder werk als fotograaf voor begrafenissen 

Bij die eerste ervaring als fotograaf voor een begrafenis heb ik ervaren wat een voldoening het geeft om blijvende herinneringen te kunnen creëren voor de nabestaanden. Dat is wat ik toen mezelf tot doel gesteld heb: ik wil nog veel meer mensen mooie blijvende herinneren bezorgen van hun geliefde, en van het afscheid. De familie liet mij weten dat ze mij niet opgemerkt hebben, ik ben dus in staat om mijn werk te doen zonder aanwezig te zijn.

Bent u goed genoeg geïnformeerd over de fotograaf bij een begrafenis? Wellicht wilt u meer informatie over hoe ik werk of wie ik ben, klik hiervoor op een van de onderstaande links:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Afscheidsfotograaf .nl is een handelsnaam van Servaas Raedts Fotografie en is ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel onder nummer 6667607.