Herinneringsalbum onbetaalbaar
Afscheidsfotografie, Blog, Overleden collega, Overleden werknemer, Uitvaartfotograaf

Wat geef je aan de familie van een overleden werknemer?

Wat geef je als aan de familie van een overleden werknemer?

De campagne van Sire met als titel De Dood, praat erover niet eroverheen laat goed zien hoe ongemakkelijk mensen het vaak vinden om over de dood te praten en dan mensen graag dit onderwerp snel willen ‘afronden’ en verder willen gaan met hun dagelijkse bezigheden.

Bij het overlijden van een werknemer (of een familielid van een werknemer) komt het daarom regelmatig voor dat een secretaresse de opdracht krijgt een grafstuk te bestellen met een tekst, op een kaartje of een lint, namens het bedrijf.

Wat geef je als bedrijf aan de familie van een overleden werknemer?

Geef een blijvende herinnering in plaats van bloemen

Hoewel bloemen onlosmakelijk bij een uitvaart horen is het ook mogelijk om als bedrijf iets anders achter te laten voor de nabestaanden: een blijvende herinnering aan de uitvaart. Door een afscheidsfotograaf aan te bieden aan de familie krijgt de familie de mogelijkheid een blijvende herinnering aan de (dag van) de uitvaart vast te houden.

Een herinneringsalbum namens de werkgever is een blijvend document dat de herinnering helpt vast te houden

Veel nabestaanden zijn niet op de hoogte van de mogelijkheid foto’s te laten maken tijdens de uitvaart. En eerlijk is eerlijk: ze hebben ook veel aan hun hoofd en moeten in een korte tijd veel keuzes maken. Niet iedereen heeft of krijgt de mogelijkheid na te denken over een afscheidsfotograaf.

De kans is groot dat ze op de dag van de uitvaart veel momenten niet bewust beleven. Wie waren er allemaal aanwezig? Hoe zag het er uit? Wat voor weer was het?
Allemaal zaken welke een afscheidsfotograaf vakkundig in beeld brengt. Dit helpt de herinnering vast te houden. Daarnaast is het terugkijken van de foto’s vaak zeer goed voor de rouwverwerking.

Uitvaartfotografie

Bloemen zijn tijdelijk, een herinneringsalbum is voor altijd

Hoe mooi bloemen ook zijn, ze zijn tijdelijk. Bij een begrafenis worden ze op het graf geplaatst, bij een crematie zelfs vaak op een bloemenveld bij het crematorium. Een week later zijn ze weg. De kaartjes en teksten op linten is vaak het enige wat wordt bewaard.

Een herinneringsalbum met een mooie selectie van de uitvaart is voor altijd. Het bevat een mooie serie beelden welke alleen of met elkaar kunnen worden bekeken. Dit nodigt uit om herinneringen op te halen en terug te kijken naar de dag van de uitvaart. Bovendien is een herinneringsalbum vaak echt onbetaalbaar.

Wat geef je aan de familie van een overleden werknemer? Overweeg eens een herinneringsalbum in plaats van bloemen

Mocht u in uw bedrijf te maken te krijgen met het overlijden van (familie van) een werknemer dan is het zeker het overwegen waard eens geen bloemen te bestellen maar een afscheidsfotograaf voor te stellen. Daarbij is het vanzelfsprekend wel noodzakelijk dat dit van te voren wordt afgestemd met de familie zodat ze niet op de dag zelf onverwacht met een fotograaf worden geconfronteerd.

Reageer gerust onderaan deze pagina

Heb je een reactie? Een mening? Deel hem onderaan deze pagina.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

 1. says:

  Wat een interessant idee om een herinneringsalbum aan de familie van een overleden werknemer aan te bieden, in plaats van een bos bloemen. Een van mijn werknemers is helaas overleden. Hij had weinig familie, dus de begrafenis regelen heb ik deels op mij genomen. Ik ga op zoek naar een geschikte fotograaf in de buurt, ik vind het een goed idee om een blijvende herinnering aan te bieden!

  1. Servaas Raedts says:

   Wat fijn te lezen dat je dit een interessant idee vind Emma. Een herinneringsalbum is eigen altijd zeer waardevol.
   Hou er wel rekening mee dat niet elke fotograaf ook een geschikte afscheidsfotograaf is: het is echt een vak apart wat je niet zomaar even doet.
   Succes met het vinden van een geschikte fotograaf en neem gerust even contact op wanneer je hulp kan gebruiken in die zoektocht: ik werk samen met een landelijk netwerk van afscheidsfotografen.

Reacties zijn gesloten.

De Afscheidsfotograaf .nl is een handelsnaam van Servaas Raedts Fotografie en is ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel onder nummer 6667607.