5 redenen om een afscheidsfotograaf te overwegen

Fotograaf voor een begrafenis of crematie inhuren: 5 redenen om een afscheidsfotograaf te overwegen.

Het inhuren van een professionele afscheidsfotograaf voor een begrafenis of crematie is niet iets waar de meeste nabestaanden aan denken nadat een geliefde is gestorven. Sommige mensen denken dat het fotograferen bij een begrafenis ongepast is. Er hoeft helemaal geen taboe op het fotograferen van een uitvaart te liggen aangezien uitvaartfotografie al heel lang bestaat.
Hieronder staan 5 redenen om een afscheidsfotograaf te overwegen.

Bij een huwelijk, zwangerschap en jubileum vinden mensen het heel normaal dat er een fotograaf aanwezig is. We fotograferen alle fasen van het leven. Waarom dat ook niet de allerlaatste fase? Want ook dat hoort bij het leven.

1. Herinneringen vervagen maar foto’s blijven

Er wordt vaak goed nagedacht over een afscheidsdienst: welke kist? Welke bloemen? Welke hapjes naderhand? Welke kleding dragen we?
Tot in de kleinste details moet alles kloppen. Een ervaren afscheidsfotograaf ziet dit alles en zal het op een respectvolle manier fotograferen.
Hierdoor heeft u een blijvende herinnering. Daarnaast is het ook een herinnering voor de mensen die niet aanwezig konden zijn op de dag zelf en voor (kleine) kinderen.
Veel mensen herinneringen zich (te) weinig van een uitvaart. En welke delen/momenten ze zich herinneren vervagen met de tijd. Het hebben van foto’s (in een herinneringsalbum) draagt bij tot het kunnen herinneren van de uitvaart. Van de kleinste details tot de inrichting en de aanwezigen.

2. Emoties beter verwerken

Het verwerken van emoties doet iedereen op een eigen manier. Maar vast staat dat het afscheid kunnen nemen van een dierbare bijdraagt tot het verwerken van het verlies.
Zonder een goed afscheid is het zeer moeilijk om te rouwen en een verlies te verwerken. Foto’s dragen bij tot het (juist) herinneren van het afscheid en tot de rouwverwerking.

5 redenen om een afscheidsfotograaf te overwegen

3. Gemakkelijker spreken over het afscheid

Een herinneringsboek met daarin foto’s van een uitvaart zorgt voor een gemakkelijk(re) manier om over deze dag te spreken. Zowel met aanwezigen als met mensen die niet op de dag aanwezig konden zijn.
Ook voor kinderen is het doorbladen van een herinneringsboek vaak erg belangrijk om over deze dag te kunnen spreken.

Het kiezen voor een afscheidsfotograaf kan maar op 1 moment. Dit moment kan nooit meer overgedaan worden.

4. Zie terug wie aanwezig waren

Bij een begrafenis of een crematie wordt de dag vaak in een ‘roes’ beleefd en nemen we minder goed waar. Foto’s helpen om achteraf terug te kunnen zien wie aanwezig waren. Ook komen vaak families samen die elkaar soms jaren niet hebben gezien. Een afscheidsfotograaf fotografeert de aanwezigen zodat u later kan terugzien wie aanwezig waren.

5. Een afscheidsfotograaf is ‘getraind’

Een afscheidsfotograaf heeft een ‘getrainde’ kijk op een afscheid en zal naast overzichtsfoto’s ook de details vastleggen welke zo belangrijk waren voor de overledene en/of de nabestaanden.

Op zoek naar een afscheidsfotograaf of meer informatie?

Bent u na het lezen van “5 redenen om een afscheidsfotograaf te overwegen.” op zoek naar een afscheidsfotograaf of wenst u meer informatie? Neem dag gerust contact op.

De Afscheidsfotograaf .nl is een handelsnaam van Servaas Raedts Fotografie en is ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel onder nummer 6667607.