Afscheidsfotografie

Wat is afscheidsfotografie?

Afscheidsfotografie is het fotograferen van een afscheid. Dit kan een begrafenis of een crematie zijn maar ook de condoleance of een herdenkingsbijeenkomst.
Het komt steeds vaker voor dat er een professionele afscheidsfotograaf aanwezig is bij een afscheid om te zorgen voor het respectvol vastleggen van deze gebeurtenis.

Afscheidsfotografie is steeds normaler.

Door gebruik te maken van een professionele afscheidsfotograaf heeft u de zekerheid dat er kwalitatief goede foto’s worden gemaakt op respectvolle wijze en heeft u een dierbare, blijvende herinnering.
Afscheidsfotografie wordt (gelukkig) steeds vanzelfsprekender.

Afscheidsfotografie: Waardevolle herinnering

Een reportage van de uitvaart is een waardevolle herinnering. Het zorgt ervoor dat u later nog eens kan terugkijken op die dag. Het zorgt ervoor dat het verhaal terug te beleven is:
“Hoe was het vertrek?”
“Zo zag het er uit toen we bij het crematorium aankwamen”
“Ik wist helemaal niet dat die vriend van vroeger er ook was”
“Ik wist helemaal niet dat mijn broer een hand op mijn rug had gelegd”

Foto’s als een verhaal

Als ervaren fotograaf vertel ik graag een verhaal. Ik breng alles in beeld, van de kleinste details tot overzichtsfoto’s. Hoewel ik aanwezig ben, verdwijn ik in de onzichtbaarheid. Ik loop op ‘stille schoenen’ en maak gebruik van een camera die volledig stil is (dus geen geklik).

Voor familieleden en vrienden die niet aanwezig konden zijn bij de uitvaart, bijvoorbeeld door verblijf in het buitenland of ziekte, is een fotoreportage vaak een warme herinnering. Zo kunnen zij toch het afscheid beleven.

Afscheidsfotografie
De Afscheidsfotograaf .nl is een handelsnaam van Servaas Raedts Fotografie en is ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel onder nummer 6667607.