Afscheidsfotografie

Wat is afscheidsfotografie?

Afscheidsfotografie is het fotograferen van een afscheid. Dit kan een begrafenis of een crematie zijn maar ook de condoleance of een herdenkingsbijeenkomst.
Het komt steeds vaker voor dat er een professionele afscheidsfotograaf aanwezig is bij een afscheid om te zorgen voor een respectvolle vastlegging van deze gebeurtenis.

Claire Servaas Raedts Fotografie 105 scaled - Wat is afscheidsfotografie?

Afscheidsfotografie is steeds normaler.

Er komen steeds meer afscheidsfotografen. Ervaren fotografen die een mooie blijvende herinnering maken van een afscheid.
Door gebruik te maken van een professionele afscheidsfotograaf heeft u de zekerheid dat er kwalitatief goede foto’s worden gemaakt op respectvolle wijze en heeft u een dierbare blijvende herinnering.
Afscheidsfotografie wordt (gelukkig) steeds vanzelfsprekender.

Claire uitvaart Servaas Raedts Fotografie 236 scaled - Wat is afscheidsfotografie?

Waardevolle herinnering

Een reportage van de uitvaart is een waardevolle herinnering. Het zorgt er voor dat u later nog eens kan terugkijken op die dag. Het zorgt ervoor dat er een verhaal terug te beleven is:
“Hoe was het vertrek?”
“Zo zag het er uit toen we bij het crematorium aankwamen”
“Ik wist helemaal niet dat die vriend van vroeger er ook was”
“Ik wist helemaal niet dat mijn broer een hand op mijn rug had gelegd”

DeAfscheidsfotograaf.nl Servaas Raedts Fotografie 22 scaled - Wat is afscheidsfotografie?

Foto’s als een verhaal

Als ervaren fotograaf vertel ik graag een verhaal. Ik breng alles in beeld van de kleinste details tot overzichtsfoto’s. Hoewel ik aanwezig ben verdwijn ik in de onzichtbaarheid. Ik loop op ‘stille schoenen’ en maak gebruik van een camera die volledig stil is (dus geen ‘geklik).

Een fotoreportage kan troost bieden of een ‘helpende hand’ in het verwerkingsproces. Ook zijn er op de foto’s vaak onderwerpen of gebeurtenissen zichtbaar welke tijdens de plechtigheid langs u heen zijn gegaan.

Voor familieleden en vrienden die niet aanwezig konden zijn bij de uitvaart, bijvoorbeeld door verblijf in het buitenland of ziekte, is een fotoreportage vaak een warme herinnering. Zo kunnen zij toch het ‘verhaal’ van het afscheid beleven.

Afscheidsfotograaf Servaas20 1024x681 - Wat is afscheidsfotografie?

De Afscheidsfotograaf .nl is een handelsnaam van Servaas Raedts Fotografie en is ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel onder nummer 66667607.