Wat doet een afscheidsfotograaf

Wat doet een afscheidsfotograaf?

Een afscheidsfotograaf maakt op respectvolle wijze foto’s bij een afscheid. Dat kan bij een begrafenis of crematie zijn maar ook bij een herdenkingsbijeenkomst of een condoleance.

Een afscheidsfotograaf heeft zich gespecialiseerd in deze waardevolle manier van fotografie en zal vrijwel onzichtbaar aanwezig zijn bij alle belangrijke momenten. In overleg met de familie wordt altijd bepaald wat wel of juist niet in beeld wordt gebracht. De fotograaf kan aanwezig zijn bij het uitdragen van de overledene of bij het sluiten van de kist.

Afscheidsfotograaf

Veel meer dan foto’s maken

Naast het maken van foto’s let een afscheidsfotograaf op de allerkleinste details en legt deze vast. Een hand op een schouder. Een tekening. Een zonnestraal die naar binnen schijnt. Een tekst op een lint. Ook kan het (her)plaatsten van een grafsteen in beeld gebracht worden.
Maar naast het fotograferen maakt hij (of zij) op subtiele wijze echt contact met de familie en nabestaanden, waardoor deze met het allerkleinste gebaar kunnen aangeven wanneer ze iets wel, of juist niet, in beeld gebracht willen hebben.

Niet ‘op jacht’ naar een traan.

Een afscheidsfotograaf is niet op zoek naar een traan. Niemand wil vol in beeld gebracht worden wanneer hij of zij verdriet heeft. Een afscheidsfotograaf begrijpt dat en gaat dus niet ‘op jacht’ naar een traan. Nee, hij zal op gepaste afstand blijven en een beeldverslag maken van het afscheid terwijl hij zichzelf onzichtbaar maakt.

Wat doet een afscheidsfotograaf

Steun

Het hebben van foto’s geeft vaak steun aan de nabestaanden. Dit helpt bij de rouwverwerking. Bovendien geeft en aan mensen die niet aanwezig konden zijn een beeld van hoe het afscheid is verlopen.
Voor kinderen is het extra belangrijk mooie foto’s te hebben van het afscheid wanneer ze een ouder moeten missen.

Neem gerust contact op

Bent u op zoek naar een afscheidsfotograaf of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met Servaas.
Ook beschikbaar voor andere soorten fotografie.

Wat doet een afscheidsfotograaf

Na het lezen van deze pagina heeft u hopelijk een beter beeld van wat een afscheidsfotograaf doet.