Afscheidsfotograaf Servaas

Wat anderen zeggen over Servaas

Verschillende uitvaartverzorgers en nabestaanden hebben een reactie geschreven over mijn werk als afscheidsfotograaf. Over de communicatie, mijn werkwijze en het resultaat. Op deze pagina kunt u die reacties lezen. Bij de bovenste reactie hebben de nabestaanden zelf aangegeven dat de diashow welke ik heb gemaakt gedeeld mag worden. Ik vind het dus ook heel bijzonder dat ik u die beelden mag laten zien.

Beoordelingen

Zonder nadrukkelijk aanwezig te zijn, blijkt Servaas heel goed de belangrijke en emotionele momenten mooi en gevoelvol vast te kunnen leggen.

Onder corona vrije omstandigheden zou het afscheid van mijn vader een kerk vol met mensen betekenen. Nu (januari 2021) waren slechts 30 mensen in de kerk het maximum. Voor mij reden om het afscheid vast te laten leggen d.m.v. foto’s en bewegende beelden. Zo konden anderen toch het afscheid enigszins mee-beleven.
Bij toeval kreeg ik de tip om Servaas daarvoor te benaderen. Al bij het eerste telefonisch contact, had ik er een goed gevoel bij. Dat goede gevoel is gebleven. Een paar dagen na het afscheid kregen we een digitale foto-impressie. Het openingslied van de afscheidsbijeenkomst paste er prima onder. Het gevolg is een ontroerend filmpje, dat we vele malen teruggezien en gedeeld hebben.  Mocht u het willen zien, klik dan op: https://www.youtube.com/watch?v=qxK0NctlxRo
Later ontvingen we een fotoalbum, dat -op mijn verzoek- ook door Servaas is samengesteld.  Zonder nadrukkelijk aanwezig te zijn, blijkt Servaas heel goed de belangrijke en emotionele momenten mooi en gevoelvol vast te kunnen leggen. Het resultaat: Prachtige herinneringen aan een mooi afscheid”!

Hans, nabestaande

Servaas stelde zich heel correct en discreet op.

“Servaas Raedts heeft van begin tot het eind contact met mij gehad (via mail, app en persoonlijk ) over wat zijn opdracht was om voor de familie de uitvaart te fotograferen. Hij stelde zich heel correct en discreet op. Hij benoemde vooraf wat en op welk moment hij foto’s ging maken en overlegde dit met mij. Bij de begraafplaats was het ook correct. Ik liet Servaas eerst wat foto’s maken bij het graf waarna de familie aan kon sluiten om afscheid te nemen. Op dat moment heeft Servaas zich netjes terug getrokken om de familie dat privé moment te geven”.
Imelda van Leusden, Dela

testimonials Servaas Raedts

Servaas gaf mij op een persoonlijke wijze het vertrouwen dat hij de uitvaart professioneel zou gaan vastleggen

Al bij het eerste mailcontact en ook telefonisch gaf Servaas mij op een persoonlijke wijze het vertrouwen dat hij de uitvaart professioneel zou gaan vastleggen. Zijn uitleg over de aanpak en manier van werken was helder. Na de ontvangst van de foto’s is dit ook gebleken. Alle onderwerpen en mogelijkheden die we hadden besproken heeft Servaas in de foto’s tot uitdrukking laten komen”.
Francella, nabestaande

Servaas is bescheiden, vriendelijk en op de achtergrond aanwezig

“Als uitvaartondernemer was ik betrokken bij een uitvaart waar Servaas, net als ik, was ingehuurd door de nabestaande. Servaas is bescheiden, vriendelijk en op de achtergrond aanwezig. Was dienstbaar en meedenkend”.
Bart van Riet, Zelfuitvaart en Sociale Uitvaart Utrecht

Je ziet aan zijn foto’s dat hij echt oog heeft voor detail en gevoel voor ‘het onderwerp’

Je ziet aan zijn foto’s dat hij echt oog heeft voor detail en gevoel voor ‘het onderwerp’. Om een voorbeeld te geven. De vingertoppen van mijn moeder waren blauwgekleurd, vanwege haar overlijden. Hij heeft hele mooie foto’s gemaakt van haar handen en van haarzelf, waarbij dat stukje net uit beeld is”.
Marieke, nabestaande

Servaas verstaat de kunst onopvallend en ook bijzonder betrokken te zijn als fotograaf

Servaas verstaat de kunst onopvallend en ook bijzonder betrokken te zijn als fotograaf bij een afscheid en uitvaart. 
Voorafgaand en ook achteraf toetst hij of het naar wens is. Niet alleen wij maar ook de gasten viel het op hoe onopvallend hij zich bewoog tussen en tijdens de uitvaart. 
Het resultaat van de foto’s en film zijn een liefdevolle registratie van zijn hand”.

Marja, nabestaande

Hele mooie reportage passend bij de familie

“Vanaf het moment dat ik telefonisch contact had is alles precies zo gelopen als ik wenste. Correct naar de Familie. Meedenken in de opzet in de Kerk.
Prettige samenwerking. Hele mooie reportage passend bij de familie“.
Johan Rijksen, Rijksen Uitvaartzorg

Persoonlijk en betrokken contact

“Servaas is een hele vriendelijke en respectvolle man. Professioneel. Is bijna ‘onzichtbaar’ wat het prettig maakt. Denkt goed mee. Bijvoorbeeld wij vonden het zien van de oven eng en Servaas stelde voor een foto te maken mochten wij later toch de behoefte hebben dit terug te zien.
Persoonlijk en betrokken contact. Reageert snel en denkt ook hier fijn met ons mee bij het maken van een fotoboek”

M, D & S, nabestaanden

Afscheidsfotograaf

Prachtige intense foto’s

“Soepele en heel natuurlijke samenwerking. Warm persoon, die onzichtbaar op elk moment aanwezig was. Wat zich vertaalt in prachtige intense foto’s“.
Helma van Veldhuijzen, Amandi Uitvaartzorg

Duidelijke communicatie over werkwijze

“Duidelijke communicatie over werkwijze die vertrouwen wekte dat er genoeg ervaring was met de bijzondere omstandigheden van dit soort reportages: makkelijk om het uit handen te geven. Sobere effectieve houding. Reportage was van goede kwaliteit. Ik heb niet opgemerkt dat er veel in beeld is gebracht. Alleen positieve reacties op het gedeelde filmpje*: Positieve bijdrage onder onverwachte omstandigheden”.
Conrad, nabestaande

Afscheidsfotograaf Servaas

Op je site beschrijf je hoe je werkt, en dat klopt helemaal

“Dank je wel voor jouw prachtige bijdrage aan het afscheid van mijn moeder. Op je site beschrijf je hoe je werkt, en dat klopt helemaal.
Jan, nabestaande

Ik vind het fijn om naar de beelden te kijken.

“Ik ben echt blij dat ik jou heb gebeld. Ik vind het fijn om naar de beelden te kijken. Ik heb je maar heel af en toe opgemerkt maar het was niet vervelend of ongemakkelijk”.
Kim, nabestaande

Er werd een ruime selectie beelden aangeleverd en we vinden het fijn om ze terug te zien

“Servaas communiceerde helder en bleef op gepaste afstand tijdens de uitvaart wat we als familie prettig ervaarde. Er werd een ruime selectie beelden aangeleverd en we vinden het fijn om ze terug te zien“.
Juri, nabestaande

Je aanwezigheid en gedrag tijdens de uitvaart waren correct

Technisch gezien goede reportage en je aanwezigheid en gedrag tijdens de uitvaart waren correct“.
Erna Maili, Suzanne van Horssen Uitvaartbegeleiding

Begrafenis fotografie

Ik vind het prachtig, mijn complimenten


“U heeft in oktober het afscheid van mijn man gefotografeerd. Inmiddels heb ik het album gekregen. Ik vind het prachtig, mijn complimenten“.
Francis, nabestaande

Echt iemand om aan te bevelen bij anderen

“Goed werk en keurig netjes gewerkt, tijdens de uitvaart niet gemerkt dat hij aanwezig was nadien als er iets niet duidelijk was dan kregen we keurig uitleg. Echt iemand om aan te bevelen bij anderen”.
Herman, nabestaande

*Van elke uitvaart is het mogelijk dat er een slideshow (filmpje) wordt gemaakt waarin een selectie van de gemaakte foto’s wordt verwerkt.

De Afscheidsfotograaf .nl is een handelsnaam van Servaas Raedts Fotografie en is ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel onder nummer 6667607.