Wat is een uitvaartfotograaf?
Afscheidsfotografie, Blog, Uitvaartfotograaf, Uitvaartfotografie

Wat is een uitvaartfotograaf?

Wat is een uitvaart fotograaf?

Een uitvaartfotograaf (ook wel afscheidsfotograaf genoemd) legt liefdevolle momenten tijdens de uitvaart vast. Een uitvaartfotograaf richt zich op alle voorkomende momenten en weet dat de foto’s erg belangrijk kunnen zijn voor de herinneringen aan een overleden dierbare.

De fotograaf legt respectvol en discreet de dienst, de aanwezigen en de familie vast op beeld. De bloemen op de kist, de rouwstoet, slotwoorden van familie en vrienden en de laatste groet welke wordt gebracht aan de overledene. Stuk voor stuk dierbare momenten die zullen worden vastgelegd door de uitvaartfotograaf.

Bij crematies en begrafenissen wordt steeds vaker om een gespecialiseerde fotograaf gevraagd. De reden is dat bij de uitvaart vaak emoties de overhand hebben en de dag vaak in een soort van roes beleefd wordt door de aanwezigen. Door foto’s te laten maken van de uitvaart kan men achteraf nog eens terugkijken op deze dag en de dag een betere plaats geven in de herinnering. Vaak helpt dit om het overlijden van een dierbare te kunnen verwerken of om de dag met anderen te delen en te herbeleven. Ook kan het steun geven aan de mensen die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen (of mogen) zijn.

Vraag naar een uitvaartfotograaf is toegenomen

In de afgelopen jaren is de vraag naar een uitvaartfotograaf gestegen. In sommige gevallen maken de nabestaanden zelf foto’s, maar er wordt ook steeds vaker een professionele uitvaartfotograaf ingehuurd. Elke uitvaartfotograaf heeft zijn eigen stijl en het is van te voren dan ook goed om naar eerder werk van de fotograaf te kijken en te bepalen of deze manier van fotograferen u aanspreekt. De uitvaartfotograaf maakt alleen foto’s van die momenten die u zelf wenst. De overledene kan op de foto gezet worden maar dit zal enkel gebeuren wanneer u dit wenst.

Het is erg belangrijk dat de fotograaf de dag zo goed mogelijk in beeld brengt, maar dat hij hierbij wel respectvol en discreet blijft. Bij een uitvaart komen vaak emoties kijken en een uitvaartfotograaf moet hierbij gepaste afstand kunnen houden. Daarnaast zal een ervaren afscheidsfotograaf goed in staat zijn de juiste momenten te kiezen om juist wel maar zeker ook om juist niet een foto te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Afscheidsfotograaf .nl is een handelsnaam van Servaas Raedts Fotografie en is ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel onder nummer 6667607.