afscheidsfotografie
Afscheidsfotografie, Blog, Rouwfotografie, Uitvaartfotograaf

Hoe belangrijk kan afscheidsfotografie zijn?

Hoe belangrijk kan afscheidsfotografie zijn?

We hopen het nooit mee te hoeven maken, maar we ontkomen er niet aan. Afscheid nemen van uw geliefde of van een dierbaar persoon, het is een van de moeilijkste momenten in ons leven. Het is ook een belangrijk moment in ons leven, net zoals een huwelijk of de geboorte van uw kind. Uw leven zal veranderen na dit soort gebeurtenissen, we hebben te maken met emoties op het moment zelf, blijdschap, verwondering of ontzettend veel verdriet. We vinden het de normaalste zaak van de wereld om een huwelijk vast te leggen door een professionele fotograaf en zeer terecht. Ik heb hier zelf heel veel ervaring in en dat jaren lang met veel plezier gedaan, het is bijzonder om als fotograaf de mooiste dag van mensen vast te mogen leggen.

Op een dag werd ik gevraagd om een uitvaart te fotograferen en dat heeft ook veel indruk op mij gemaakt. Afscheidsfotografie is iets waar ik me in ben gaan verdiepen en heb een opleiding als bekwaam afscheidsfotograaf gevolgd. Op de dag van afscheid nemen zijn er zoveel indrukken, emoties en ook vrienden of familie waardoor er momenten zijn die anders beleefd worden. Achteraf de reportage bekijken en het moment van troostende familieleden, een mooi e tekst op een lint van een boeket, of juist een spelend kind te zien kan veel troost bieden. Afscheidsfotografie is van onschatbare waarde voor de nabestaanden. 

afscheidsfotografie

Wat houdt afscheidsfotografie in?

Op het moment dat een belangrijk persoon uit uw leven wegvalt is de ervaring van veel mensen dat ze in een soort roes leven. Het regelen van de uitvaart wordt vaak als een therapie ervaren. Maar afscheidsfotografie begint niet enkel alleen na het overlijden van een dierbare. Als u mogelijk al weet dat het moment van afscheid nemen dichterbij komt is het bijzonder waardevol om daar een reportage mee te beginnen. De laatste momenten kunnen uit het dagelijks leven gegrepen zijn maar ook een mooie liefdevolle portretsessie met familie en vrienden kan onderdeel uitmaken van afscheidsfotografie. De gehele periode tot en met de uitvaart geeft een heel mooi beeld en ook veel troost bij de nabestaanden. 

afscheidsfotografie
Foto geplaatst met toestemming

Overweegt u gebruik te maken van afscheidsfotografie maar heeft u nog vragen?

Op mijn website de afscheidsfotograaf.nl vindt u veel informatie over wie ik ben en hoe ik werk. Uiteraard begrijp ik dat het afscheid nemen van een dierbare zeer persoonlijk is en er nog tal van vragen zijn die u graag wilt bespreken. Om die reden biedt ik ook de mogelijkheid voor een gratis adviesgesprek. Al uw vragen of wensen kunnen we samen doornemen waardoor u zeker weet dat alles verloopt zoals u dat graag wenst.

Bent u voldoende geïnformeerd over afscheidsfotografie? Als u meer wilt lezen over het fotograferen van een afscheid, klik op een van de volgende links:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Afscheidsfotograaf .nl is een handelsnaam van Servaas Raedts Fotografie en is ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel onder nummer 6667607.