Waarom ik wil weten welke muziek er gedraaid wordt
Blog, Persoonlijk, Uitvaartmuziek

Waarom ik wil weten welke muziek er gedraaid wordt

Waarom ik wil weten welke muziek er gedraaid wordt

Waarom ik wil weten welke muziek er gedraaid wordt: Bij elke uitvaart waar ik als fotograaf aanwezig ben vraag ik vooraf hoe de dag er uit ziet, wat de tijdstippen van belangrijke momenten zijn en naar het draaiboek van de herdenkingsdienst. Met grote regelmaat ontvang ik een concept draaiboek waarin wel de volgorde van de sprekers zijn vermeld maar waar op dat moment nog niet de muziek is aangegeven welke gedraaid wordt.

Soms is dit nog niet bekend bij de uitvaartbegeleider of soms moet de familie nog tot een keuze komen. Dat is heel begrijpelijk. En toch is het voor mij heel belangrijk dat ik vooraf weet welke muziek er wordt gedraaid.

Ik ben ook mens

Ten eerste omdat ik vanzelfsprekend ook mens ben. Muziek haalt bij veel mensen herinneringen op en dat is bij mij niet minder. Wordt er bij een uitvaart muziek gedraaid waarbij ik mogelijke herinneringen heb dan is het erg fijn dat ik dat vooraf weet. Daardoor wordt ik niet op het moment zelf hierdoor overvallen.

Afscheidsfotograaf Servaas Raedts

Muziek zegt wat over de sfeer van de uitvaart

Ten tweede vertelt muziek heel vaak vooraf al iets over de sfeer van de uitvaart. Zo heb ik een uitvaart meegemaakt waar AC/DC en Guns ’n Roses kei hard werd gedraaid. Bij dergelijke muziek kan ik me wat sneller en vlotter bewegen dan wanneer de uitvaart vergezeld wordt van een kerkelijke liturgie.

Waarom ik wil weten welke muziek er wordt gedraaid bij een uitvaart

Muziek helpt me vooraf al in de sfeer te komen

Als derde en laatste punt maak ik altijd voor mezelf een playlist van de muziek welke ik draai wanneer ik naar de uitvaart onderweg ben. Op die manier kom ik al wat meer in de sfeer die de dag mij brengen zal.

Waarom ik wil weten welke muziek er gedraaid wordt? Daarom dus!

Bovendien is het fijn wanneer ik de muziekstukken ken dat ik weet hoeveel tijd er is om tussendoor foto’s te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Afscheidsfotograaf .nl is een handelsnaam van Servaas Raedts Fotografie en is ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel onder nummer 6667607.