Rouwfotografie
Afscheidsfotografie, Blog, Rouwfotografie

Wat is rouwfotografie?

Wat is rouwfotografie?

Het woord rouwfotografie kan voor sommigen beladen zijn, het klinkt zwaar en verdrietig om bezig te zijn met rouwfotografie. Voor mij als afscheidsfotograaf is het echter heel mooi en dankbaar werk dat ik mag doen. De rouwfotografie helpt de nabestaanden om het verlies iets zachter te maken. De vastgelegde beelden zorgen ervoor dat de rauwe pijn die in beginsel ervaren wordt bij al het verdriet van een verlies dragelijker wordt. En na verloop van tijd helpen de beelden van rouwfotografie enorm om terug te halen hoe het allemaal was, komt er aandacht voor details die vergeten waren.

Hoe gaat rouwfotografie in zijn werk bij de Afscheidsfotograaf?

Wanneer er sprake is van een (naderend) afscheid, en u overweegt om dit vast te laten leggen middels rouwfotografie dan kunt u met mij contact opnemen. Ik zal dan zo snel mogelijk een afspraak met u maken om de details door te spreken, er zijn immers veel mogelijkheden. Wat u graag wil is heel persoonlijk, maar ik kan u wel helpen met adviezen voor het maken van de juiste keuzes.

Bekwaam afscheidsfotograaf

Vanuit mijn opleiding als Bekwaam Afscheidsfotograaf en de ervaring die ik inmiddels opgedaan heb in de praktijk met rouwfotografie weet ik welke zaken achteraf belangrijk zijn voor nabestaanden. Is die mogelijkheid er, dan kan de betrokkene zélf ook heel vaak aangeven wat hij of zij zou willen dat er achterblijft. Zodra het moment daar is zorg ik dat er bij ben, stil en op de achtergrond.

Welke tarieven worden er gehanteerd voor rouwfotografie?

De tarieven voor rouwfotografie variëren natuurlijk, afhankelijk van wat u wil dat ik doe en de termijn waarop. Om het overzichtelijk te houden heb ik drie pakketten samengesteld waaruit u kunt kiezen, dit is een indicatie van de kosten, meestal vallen de wensen van de familie wel binnen deze opties. 
Bij alle drie de opties geldt: een extra uur kost €75. Kiest u voor brons dan geldt het volgende: voor €475 krijgt u tot 4 uur aanwezigheid, en digitale foto’s, diashow, USB stick en herinneringsboek zijn optioneel. Bij zilver betaalt u €725 en ben ik tot 6 uur aanwezig, zijn digitale foto’s, USB stick en herinneringsboek (24 pagina’s 20×20) inclusief, en ontvangt u binnen een week de diashow. En voor €975 krijgt u Goud, daarvoor ben ik tot tot 8 uur aanwezig, krijgt u de diashow die binnen 48 uur wordt aangeleverd, en een herinneringsboek van 24 pagina’s van 30×30. Uiteraard worden ook hier de foto’s digitaal opgeleverd.  
Deze tarieven zijn ter indicatie. Indien gewenst maak ik een persoonlijk voorstel.

Bent u goed genoeg geïnformeerd over rouwfotografie? Wellicht wilt u meer informatie over hoe wij werken of wie wij zijn, klik hiervoor op een van de onderstaande links:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Afscheidsfotograaf .nl is een handelsnaam van Servaas Raedts Fotografie en is ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel onder nummer 6667607.