Herinneringsalbum onbetaalbaar
Afscheidsfotografie, Blog, Nieuws, Uitvaartfotografie

Lees hier waarom een herinneringsalbum onbetaalbaar is

Waarom een herinneringsalbum onbetaalbaar is

Een herinneringsalbum is onbetaalbaar. In deze blog leg ik uit waarom een herinneringsalbum eigenlijk onbetaalbaar is. En dat de waarde van een herinneringsalbum elk jaar toeneemt.

Een herinneringsalbum van een uitvaart is waardevol

Elke afscheidsfotograaf of uitvaartfotograaf (h)erkent het belang van een herinneringsalbum met foto’s van een uitvaart. Een album nodigt uit om alleen of met anderen herinneringen op te halen. Het stelt families en nabestaanden in staat met anderen te spreken over een uitvaart. Ook wanneer deze andere mensen niet aanwezig waren op de dag van de uitvaart.
Een serie foto’s op een usb stick of op een harde schrijf nodigen daar veel minder tot uit. En ook een dvd met video-opnemen van een uitvaart brengt geen gesprek op gang.
Daarnaast zijn video registraties vaak vanuit vaste camerastandpunten opgenomen dus brengen deze onmogelijk alle details in beeld.

Herinneringsalbum onbetaalbaar

Een herinneringsalbum is niet enkel goed voor het vasthouden van herinneringen

De foto’s in een herinneringsalbum houden niet enkel de herinnering vast. Het is vaak erg belangrijk voor de rouwverwerking. Foto’s zorgen dat de herinneringen niet vervagen. Daarnaast brengen foto’s vaak ook zaken in beeld die de nabestaanden zelf niet hebben kunnen zien. Simpelweg omdat het buiten hun blikveld afspeelde. Denk aan alle mensen die achter hen zaten tijdens de herdenkingsdienst, of een lange rij mensen die achter de rouwstoet aanloopt.
Maar ook kleinere zaken. Iemand die een briefje ‘meegeeft’ aan de overledene door dit in de kist te stoppen voordat deze is gesloten. Een hand op een schouder. Een kushandje van iemand die de laatste eer bewijst tijdens het lopen langs het graf…
Het zien van die beelden, en het er over (kunnen) praten, geeft troost. Daarnaast draagt het hebben van die beelden bij tot het aanvaarden van het verlies. Hetgeen ook wel de eerste rouwtaak* wordt genoemd.

Afscheidsfotograaf

De waarde van een herinneringsalbum

Een tijd geleden vertelde Marcel Heekelaar van nphoto tijdens een sessie het volgende:

“Stel het volgende eens voor. Je laat vandaag een fotoalbum maken voor € 500,-. Een album met de meest mooie foto’s van een belangrijke gebeurtenis. Van bijvoorbeeld een huwelijk, een geboorte of een uitvaart.
Exact een jaar later bied ik je € 500,- voor dat album. Je krijgt dus je volledige kosten terug als je dat album aan me verkoopt.

Zal je dat doen? Waarschijnlijk niet.

Twee jaar later bied ik je voor dat album € 1.000,-. Je hebt dan dus € 500,- winst. Maar de kans is groot dat het album niet zal verkopen.

En als ik je tien jaar later € 2.500,- geef voor het herinneringsalbum is het wederom onwaarschijnlijk dat je het album zal verkopen.


Wanneer 25 jaar na datum aan jou, of wellicht zelf jouw kinderen wanneer je er zelf niet meer bent, € 5000,- wordt geboden voor dat herinneringsalbum is wederom de kans zeer klein dat het album wordt verkocht.

Waarom? Omdat herinneringen onbetaalbaar zijn”.

Opmerking: herinneringsalbums zijn bij mij niet zo duur als in bovenstaand voorbeeld. Uiteraard kan men het album zo luxe en duur maken als men zelf wilt.

Een herinneringsalbum is dus onbetaalbaar

Met bovenstaand verhaal heb ik willen aangeven van welke onschatbare waarde een herinneringsalbum kan zijn. En dat het dus een waardevolle investering is.
Denk bij een herinneringsalbum ook aan de (klein) kinderen of (schoon)families. Want zeer regelmatig zijn er meer mensen die heel graag een herinneringsalbum ontvangen.

Lees ook:

*Lees meer over rouwtaken op de website van Ellen Dreezens, keynote spreker over rouw en veerkracht.


Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Afscheidsfotograaf .nl is een handelsnaam van Servaas Raedts Fotografie en is ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel onder nummer 6667607.