Verkeerder uitvaart fotograferen
Blog, Persoonlijk

‘En toen stond ik de verkeerde uitvaart te fotograferen’

Het blijft mensenwerk

Het blijft mensenwerk. En waar mensen werken worden wel eens fouten gemaakt. Of in elk geval vergissingen. Enkele dagen geleden was ik als afscheidsfotograaf aanwezig bij een uitvaart. De rouwstoet maakte onderweg enkele stops bij bijzondere plaatsen. Voor mij is het een sport om telkens eerder op een dergelijke locatie aanwezig te zijn zodat ik foto’s kan maken van de rouwauto en volgauto’s wanneer deze aankomen op de, vaak dierbare, locatie.

Na de laatste stop stapte ik in mijn auto en spoedde ik me naar het crematorium om daar de rouwstoet op te wachten. Na een minuut of tien gewacht te hebben dacht ik de grijze verlengde mercedes in de verte te herkennen, pakte mijn camera en begon foto’s te maken. Tot het moment dat een medewerker van het uitvaartcentrum (welke ik ’s ochtend ook al had ontmoet) achter me kwam staan en zei “dit is niet onze uitvaart”.

Dit is niet onze uitvaart

Enigszins verbaasd stopte ik met fotograferen, keek nog eens goed naar de auto en zag dat er andere bloemen in lagen dan welke ik ’s ochtends had gezien. Na een minuut of vijf kwam ‘onze uitvaartstoet’ langs welke ik vanzelfsprekend begon te fotograferen.

Ik vond het wel heel erg bijzonder dat bij hetzelfde crematorium binnen vijf minuten een rouwstoet aankomt en helemaal dat in beide gevallen hetzelfde model auto in dezelfde kleur wordt gebruikt.

Zoek de verschillen

Op de foto’s hieronder zie je de twee verschillende auto’s. Wanneer je de auto’s naast elkaar ziet zie je wel enkele verschillen. Zo zijn de koplampen duidelijk anders. En achteraf zie ik ook dat de vlaggen op de auto van elkaar verschillen. Maar verder is het vrijwel exact deze auto. En dan op ongeveer hetzelfde tijdstip op dezelfde locatie. Dat verzin je toch niet?

Verkeerder uitvaart fotograferen
De auto welke ik begon te fotograferen.
De auto welke ik moest fotograferen

De uitvaartbegeleidster kon er om lachen

Naderhand heb ik de uitvaartbegeleidster verteld over mijn vergissing. Ze kon er hartelijk om lachen en was het ook met me eens dat dit niet heel vaak voorkomt. En ook wanneer haar collega mij niet had gewaarschuwd had was ik nog steeds op tijd geweest om de juiste uitvaartstoet te fotograferen. Dus er is niet echt iets fout gegaan. Maar vreemd was het wel.

Ik vond het wel heel erg bijzonder dat bij hetzelfde crematorium binnen vijf minuten een rouwstoet aankomt en helemaal dat in beide gevallen hetzelfde model auto in dezelfde kleur wordt gebruikt.

Zelf ook iets meegemaakt?

Ik ben wel benieuwd of je zelf ook een keer een fout of een vergissing hebt meegemaakt. Reageer gerust onderaan deze pagina in de reacties.

Dit vind je misschien ook leuk...

De Afscheidsfotograaf .nl is een handelsnaam van Servaas Raedts Fotografie en is ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel onder nummer 6667607.