Fotograaf bij uitvaart
Begrafenis fotograaf, Blog, Persoonlijk, Uitvaartfotograaf

Een fotograaf bij uitvaart, voor sommigen onwennig

Een fotograaf bij uitvaart, voor sommigen onwennig

Wanneer er wordt gemeld dat er een fotograaf bij uitvaart aanwezig zal zijn, wordt er soms door sommige mensen verontwaardigd gereageerd. ‘’Waarom zou je dat doen?’’ en ‘’Is het al niet erg genoeg?’’ zijn vragen die mijn voorgaande klanten vooraf te horen hebben gekregen, maar stuk voor stuk zijn ze dankbaar dat ze de keuze hebben gemaakt. Ook gasten geven na afloop van de dienst en het zien van de reportage vaak aan dat het een positieve bijkomstigheid is geweest.

Een fotograaf bij uitvaart is iets waar niet iedereen aan denkt tijdens het plannen van een uitvaart. U heeft veel verdriet, waarom zou u dat vast laten leggen? Dat doet u voor een later stadium, op het moment dat u het een plek heeft gegeven. Vergeten doen we niet, maar iets een plek geven is voor velen gelukkig wel mogelijk. Wanneer u het een plek heeft gegeven, sla dan eens het boek open van de uitvaart. Een fotograaf bij uitvaarten laat u terugdenken aan de mooie momenten van deze dag, de herinneringen die anderen met uw dierbare hadden en deelden.

Fotograaf bij uitvaart

Fotograaf bij uitvaart die weet wat er van hem wordt verwacht

Door mijn jarenlange ervaring in het fotograferen weet ik perfect hoe ik mensen en andere elementen vast moet leggen. Sinds enkele jaren ben ik mezelf, per toeval, gaan specialiseren in fotograaf bij uitvaarten. Er werd mij gevraagd of ik een afscheid in beeld wilde brengen, en hoewel ik het spannend vond heb ik die kans gegrepen en er geen seconde spijt van gehad. Ik ben een aantal cursussen op dit gebied gaan volgen, en ik heb me mede daardoor echt kunnen specialiseren.

Dit heeft erin geresulteerd dat ik bijvoorbeeld weet hoe ik mezelf ‘onzichtbaar’ kan maken op een uitvaart. De mensen die de uitvaart bijwonen zullen niet merken dat er een fotograaf bij uitvaart aanwezig is.

En dat is fijn, om meerdere redenen. Zodra mensen weten dat er een camera op hen is gericht, gaan ze zich anders gedragen. Als fotograaf bij uitvaart is dit juist wat we niet willen. Ten eerste moeten mensen op een eigen manier afscheid kunnen nemen, ten tweede wil ik mensen op een pure manier vastleggen. Dit kan alleen wanneer zij niet tot nauwelijks doorhebben dat ik aanwezig ben.

Kennismakingsgesprek voor fotograaf bij uitvaart

Wilt u graag een fotograaf bij uitvaart boeken? Zorg dan dat u iemand kiest waar u zichzelf goed bij voelt. Ik bied de mogelijkheid een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek in te plannen. U kunt tijdens dit gesprek mijn eerdere werk inzien en we kunnen kijken of ik aan de wensen kan voldoen. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Wellicht heeft u nu een beter beeld wat een fotograaf bij de uitvaart voor u kan betekenen. Als u iets meer over mij wilt weten, kunt u op een van de volgende links klikken:

Meer lezen over mij en mijn werk
Wat doe ik precies?
Zo kunt u mij bereiken

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Afscheidsfotograaf .nl is een handelsnaam van Servaas Raedts Fotografie en is ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel onder nummer 6667607.